13 Kasım 2009 Cuma

Türkiye' de ilk defa ve Antalya'da "Eva Balesi"

Howard Blake'in "Eva Balesi" Avrupa'nın en önemli koreograflarından Robert North'un koreografisi ve Robert North'un reji asistanı Julian Moss'un rejisiyle iki perdelik bale olarak Türkiye pömiyerini gerçekleştirdi. Dün gecede galası vardı.
Bizde Antalya'daki üye olduğum sosyal grupla birlikte izleme keyfini yaşadık...










Antalya Devlet Opera ve Balesi, piyanist, şef ve besteci olarak dünya çapında ün yapmış Howard Blake'in müziğini bestelediği Eva Bale'sini, Antalya'da sahnelediği Carmina Burana eseri ile Antalyalı sanatseverlerin yakından tanıdığı Avrupa'nın önde gelen koreograflarından Robert North'un koreografisiyle sahneliyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin bale sanatçıları ve korosu Robert North'un asistanı Julian Moss'un sahneye koyduğu Eva Balesi'nin Türkiye'de ilk defa oynanacak olmasının heyecanını taşıyorlar. İnsan sesinin de eşlik ettiği Eva Balesi gerek müzikleri gerek koreografisindeki yaratıcılıkla izleyenleri hayran bırakacak bir prodüksiyon.

Eva Balesi, modern bir kadın olan Eva'nın çocukluğundan yetişkinlik dönemine ve ölümüne kadar uzanan hayat hikayesini anlatıyor. Eva'nın toplumsal ve içsel çatışmalarının etrafında dönen oyun, günümüz toplumunda modern bir kadının yaşadığı ortak açmazları dile getiriyor. Başarısızlıklarından, hayal kırıklıklarından sonra, küllerinden doğan Anka kuşu misali, hayata yeniden başlayan Eva, esasen bir mücadelenin öyküsü. Eva'nın iç hesaplaşmasına tanık olduğumuz, koronun da katılımıyla, ikinci perdede ölüm ve yaşam karşıtlığının olumsuz yapısı silinip barışçıl bir uzlaşmaya dönüşüyor. Eva Balesi, oyunun sonunda 'yaşanan olayların toplamından geriye kalan hayatın geçiciliği' olduğu olgusu üzerinden seyirciyi bu konuda düşünmeye davet ediyor.

Alıntı

4 yorum:

A.Ş.K dedi ki...

çok güzel görünüyorsun canım...

colors of angel dedi ki...

Canım benim çok teşekkür ederim.... sevgiler:)

Unknown dedi ki...

cmnm walla antalyanın adını sen cıkarıoosun:)

colors of angel dedi ki...

özge'ciğim bayramda Antalya'ya gelince birlikte de çıkarırız inşallah...sevgiler