14 Aralık 2009 Pazartesi

Bir Tiyatro"Hünkar ile Mimar"




Cumartesi akşamı bizim sosyal grubumuzla 47 kişilik bir tiyatro etkinliği daha yaşadık.Haşim İşcan Kültür Merkezinde Ankara Devlet Tiyatrosunun turne oyunu olan "Hünkar İle Mimar"isimli 3 kişilik oyununu keyifle izledik.
Dekoru,konusu,kostümleri ile bize tarihten bir kesiti yaşattı.Oyuncuların ses tonu ile tavırları yer yer geçen Yunus Emre,Baki'den mısralarla süslenmişti. Oyunda Hürrem Sultana verdiği söz ile yasa için 1 gece baba olmak ve padişah olmak arasında kalıp,uykusu kaçan Kanuni ile Mimar Sinan'ın aralarında geçen sohbeti anlatıyor.

Oyun içinde geçişler Rüştü Asyalı'nın sesi ile gerçekleşti.



Rol Dağılımı:
Orhan Özyiğit, Semih Sergen, Handan Kılıç

Ses:
Rüştü Asyalı

Konu:

Beş yüz sene önce bir gece… Cihan Mimarı Koca Sinan ve Dört Kıtaya hükmeden Kanuni Muhteşem Süleyman sarayın has odasında bir araya gelir.

Şehzade Mustafa’nın başını vuran adil Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcı, bu kez de Şehzade Bayezit’in başının üstünde dolanmakta ve Kanuni’nin aklı Fatih yasasında, kalbi Hürrem Sultan’a verdiği sözdedir. Tarihe mal olmuş bu iki insan, SANAT, SALTANAT, SİYASET, ŞİİR, YAZGI ve AŞK gibi pek çok şeyden konuşurlar ve akıl sahibi Koca Sinan, Kanuni’nin vicdanına seslenir. Oyun Mimar Sinan’ın da Sultan Süleyman’ın da hiç beklemediği bir şekilde sonlanır.


Halk içinde muteber nesne var hikmet gibi,
Sultan’ın hükmü hiçtir, yazgı akıbet gibi,




Bilet almak için;
http://www.antalyadt.gov.tr/default.asp

Alıntı

1 yorum:

ceydabural dedi ki...

oo keyifli geçtiği fotoğraflardan nasıl da belli :)