2 Şubat 2010 Salı

Bir tiyatro "Kadeş Gelini"





Cuma günü beni ziyaret eden bir akadaşımla ani bir kararla Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sergilenen Kadeş Gelini isimli oyunu izledik...Kadrosu oldukça kalabalık , dekoru farklı ve de bence oldukça keyifli bir oyundu...Tavsiye ederim...Sanırım Şubat ayı boyunca yok ama sezon oyunu olduğu için izleme şansınız vardır.Şimdi oyunla ilgili bilgilere gelelim.....


Devlet Tiyatrolarının kuruluşunun 60. yılının da kutlandığı 2009-2010 sezonunda Antalya Devlet Tiyatrosunda ünlü oyun “Kadeş Gelini” Ocak ayında yeniden sahnede.

Orhan Alkaya'nın yönettiği oyunun dekorunu Hakan Dündar, kostümünü Nalan Türkoğlu, ışığını Namık Gürsoy, müziğini İhsan Kılavuz hazırladı. Oyunda, Süheyla Güzel, Gözen Müftüoğlu, Sedat Mayadağ, Gökhan Tüzün, Selim Bayraktar, Sertel Uğur, Şenol Kaderoğlu, Özlem Şendinç, Çiğdem Bulut, Pınar Boyar, Mustafa Doğan Ayhan, Volkan Dinç, Mehmet Okan Kağnıcı, Figen Oral, Cebel, Gökhan Sevimli, Ali Aytuğ, Sonay Yener, Recep Uluçay, Gözde Demirbilek ve Ahmet Çakır rol alıyor.

Oyunun konusu:Hitit kraliçesi Puduhepa, uzun yıllar savaş yaptıkları Mısır firavunu Ramses’e Kadeş antlaşmasını pekiştirmek için kızını gelin olarak gönderecektir. Kızıyla birlikte Şauşga adlı tapınak rahibesini de göndermek ister. Ancak Şauşga sözlü olduğu için bu isteğe karşı çıkar. Kraliçeye karşı çıkmak ölümü göze almak demektir. Çünkü Puduhepa için önemli olan kendi buyruklarıdır.

Alıntı

bilet almak için,buyrunuz:)
http://www.antalyadt.gov.tr

Hiç yorum yok: